top of page
  • Henderina Mantel

Alvleesklierstenen, pancreatitis, alvleesklier-insufficiëntie en alvleesklierkankerDoor te begrijpen wat er aan de hand is, kun je problemen bij de kern aanpakken…


“De alvleesklier is een belangrijk spijsverteringsorgaan. Het produceert ongeveer 1,5 liter alkalisch alvleeskliersap per dag, vol enzymen die we nodig hebben om voedsel af te breken. Alvleesklierenzymen worden afgegeven in het duodenum (de twaalfvingerige darm) in een inactieve vorm (zymogenen of pro-enzym genoemd). De cellen die de wand van het duodenum bedekken, produceren brush-border enzymen.”


“Eén van deze enzymen wordt enteropeptidase genoemd (of enterokinase). Dit enzym activeert de alvleeskliersappen, waardoor ze voeding kunnen gaan verteren. Bij iemand met een afwijkende darmflora, is de wand van het duodenum meestal niet in staat voldoende brush-border enzymen aan te maken, inclusief de enteropeptidase. Als gevolg daarvan kan het zijn dat het alvleeskliersap niet volledig wordt geactiveerd.”


En verderop zegt ze:


“De alvleesklier heeft zijn eigen microbiële flora die in de kanalen leeft. De alkalische sappen zorgen ervoor dat deze flora een bepaalde samenstelling heeft. Als de alvleesklier niet voldoende bicarbonaat-vloeistof produceert, verandert deze microbiële flora. Allerlei soorten pathogene microben, parasieten en wormen komen in de alvleesklier, en kunnen voor een infectie zorgen of zelfs kanker in dit orgaan.”

Het is essentieel om het hele spijsverteringssysteem te herstellen om de alvleesklier te kunnen herstellen. En maagzuur is het eerste probleem wat moet worden aangepakt. Het zuur in de maagsappen is essentieel voor de alvleesklier om voldoende bicarbonaat te maken en zo normale gezonde alvleeskliersappen te kunnen produceren. Zonder deze sappen is de alvleesklier niet in staat zichzelf vrij te houden van parasieten, infectie, stenen en andere ziekte veroorzakende elementen: dan blokkeert het orgaan en dat is nooit een gezonde situatie!”

Meer weten?

Lees dan het boek van dr. Natasha Campbell-McBride, Gut and Physiology Syndrome, Een natuurlijke behandeling voor Auto-immuunziekten, Allergieën, Gewrichtsontstekingen, Darmproblemen, Vermoeidheid, Neurologische ziekten en Hormonale problemen

424 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page