top of page

Wat is het GAPS dieet?

Het GAPS dieet is een eetpatroon ontworpen door dr, Natasha Campbell-McBride dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam ondersteunt. Zo kan iedereen zelf werken aan het herstel van klachten en ziekten en het verbeteren van energie en vitaliteit.

 

Waar vind ik Nederlandstalige informatie over het GAPS dieet?

 

Het GAPS dieet staat uitgebreid omschreven in twee boeken die dr. Natasha Campbell-McBride schreef. Deze boeken zijn vertaald in het Nederlands, maar hebben hun Engelse titel behouden, omdat ze allebei het acroniem GAPS vormen.

 

Gut And Physiology Syndrome (BLAUW)

Het nieuwste GAPS dieet boek van dr. Natasha Campbell-McBride legt verband tussen de staat van je darmflora, je vertering en de voeding die je eet en welke rol die spelen in het ontstaan van ziekte en klachten.

 

Door je vertering te verbeteren, je darmflora beter in balans te brengen en de juiste bouwstoffen voor herstel te eten, kun je je lichaam steunen om zichzelf te herstellen. Je lichaam is daarop geprogrammeerd en heeft van jou de juiste voeding en leefstijl nodig om dat te kunnen doen.

 

Gut And Psychology Syndrome (GEEL)

In dit boek staat de darm-hersen-as centraal en de invloed die je darmflora, je vertering en de voeding die je eet heeft op de werking van je brein. Dit boek is interessant bij diagnoses zoals autisme, AD(H)D, depressie, etc.

bottom of page