top of page
  • Henderina Mantel

GAPS dieet: oplossen bedplassen bij kinderen en volwassenen

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023Bedplassen is vervelend, vooral als kinderen ouder worden, gaan puberen of als je gaat bedplassen als volwassene.


Vaak is het een raadsel waarom kinderen ’s nachts in bed blijven plassen. En helemaal als het om volwassenen gaat. Als er geen ‘mechanische’ oorzaak gevonden kan worden, zoals een afwijking aan je urinesysteem, zou je eens naar je voeding kunnen kijken.


Afwijkende darmflora

Dit is wat dr. Natasha Campbell-McBride erover zegt in het blauwe GAPS boek: “Urine is één van de manieren waarop gifstoffen het lichaam verlaten. Afwijkende darmflora produceert een enorme hoeveelheid gifstoffen, die uitgescheiden worden in de urine. Deze giftige urine irriteert de binnenkant van de blaas en veroorzaakt laaggradige ontsteking, dus krijgt iemand klachten die passen bij chronische blaasontsteking.”

Giftige urine

“De blaas raakt geïrriteerd van kleine hoeveelheden giftige urine, dus diegene moet vaak plassen. Als een kind (of een volwassene) met dit probleem vast slaapt, kan het zijn dat de blaas zich leegt zonder de persoon wakker te maken, en plast dus in bed.”

“Die-off (Het afsterven van een teveel aan slechte bacteriën) verhoogt de hoeveelheid gifstoffen in het lichaam, dus de urine wordt nog giftiger, waardoor het probleem verergert. Het GAPS programma lost dit probleem op de lange termijn op, omdat het de oorzaak wegneemt.”


Lees meer over bedplassen en blaasproblemen oplossen in de Nederlandse vertaling van het boek Gut And Physiology Syndrome.


38 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page