top of page
  • Henderina Mantel

Astma-aanval is een reparatiemechanisme wat we blokkeren met medicijnen | GAPS dieetAstma is eigenlijk een signaal van een overbelast detoxsysteem. Wat het lichaam doet tijdens een astma-aanval is de bronchiën repareren. Je longen zijn namelijk een belangrijk uitscheidings-/ontgiftings-orgaan voor afval- en gifstoffen die door de lymfe worden afgevoerd. Dit is wat dr. Natasha Campbell-McBride erover zegt in het blauwe GAPS boek*


“Omdat longen zo afhankelijk zijn van vetten, maakt het ze kwetsbaar voor vetoplosbare gifstoffen. Kwik, lood, aluminium en een aantal andere giftige metalen, veel industriële chemicaliën en gifstoffen die door een afwijkende darmflora worden geproduceerd, zijn vetoplosbaar en worden vervoerd via de lymfe. Als longen teveel gifstoffen moeten afvoeren, vooral gifstoffen waar je longen niet voor ontworpen zijn, kunnen ze beschadigd raken.”


“Dit kan resulteren in elke longziekte: astma, emfyseem, COPD (chronic obstructive pulmonary disease), chronische bronchitis, infecties en kanker.”


En een stukje verderop over astma…


“Als deze gifstoffen en immuunstoffen in de longen komen, veroorzaken ze schade aan het longweefsel en de bronchi. Moeder Natuur heeft een goede methode ontwikkeld om hiermee om te gaan. Die methode heet bronchospasme. Tijdens een bronchospasme trekken de gladde spieren in de bronchiale wand samen en sluiten ze de beschadigde delen van de luchtwegen af, zodat het die delen kan repareren. Dat reparatieproces duur enkele minuten tot een kwartier. En als de schade gerepareerd is, opent de bronchus zich weer.”

Dan legt ze uit dat je door medicatie te gebruiken, je het reparatieproces blokkeert, waardoor steeds grotere delen van de longen beschadigd kunnen raken.

“En als dan weer de medicatie wordt gebruikt, blijft ook dat deel beschadigd. Met elke aanval raakt meer en meer van de longen beschadigd zonder gerepareerd te worden. Dit proces gaat door totdat voldoende long wordt afgesloten om de volgende astma-aanval levensbedreigend te maken. In oude medische boeken wordt astma altijd omschreven als een onschuldige, zichzelf limiterende aandoening; er was geen behandeling nodig en artsen zagen niemand overlijden aan astma. Inmiddels is astma een dodelijke ziekte geworden met dank aan de astma-medicatie.”


Wil je het hele verhaal lezen, koop dan het boek. Daarin staat ook wat je kunt doen om je longen te versterken en het probleem op de langere termijn bij de kern op te lossen. (NB! Stop niet zomaar met medicatie, dat kan levensgevaarlijk zijn. Dat geeft dr. Natasha Campbell-McBride ook aan in haar boek.)


* Gut and Physiology Syndrome, Een natuurlijke behandeling voor Auto-immuunziekten, Allergieën, Gewrichtsontstekingen, Darmproblemen, Vermoeidheid, Neurologische ziekten en Hormonale problemen

50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page