Therapeuten

Hieronder vindt u een overzicht van de GAPS Therapeuten in Nederland:

Apeldoorn – Voedingspraktijk – Henderina Mantel

(Dit zijn gecertificeerde GAPS practitioners)


Henderina Mantel

Henderina

PRAKTIJK – Voedingspraktijk Henderina Mantel:

Naam therapeut: Henderina Mantel
Adres: Mercuriuslaan 35-406, 7314 KR, Apeldoorn
Website: www.echtgezondeten.nl
Email: info@echtgezondeten.nl
Telefoon: 06-25308368

Wie is Henderina Mantel
Ik ben voedingsdeskundige, GAPS therapeut en sta al zo lang ik me kan herinneren in potten en pannen te roeren. Echt eten heeft smaak van zichzelf en weinig poespas nodig. Echt eten geeft ons lichaam de bouwstoffen om zichzelf te herstellen.

Het omschakelen naar een nieuw eetpatroon kan een hele opgave zijn. Daarom houd ik het zo praktisch mogelijk en werk ik het liefst langere tijd met cliënten. In mijn 3-maanden-programma “Echt eten, het lekkerste medicijn’ leer ik je stap voor stap je voedingspatroon veranderen en geef je een stevige basis mee om zelf mee verder te gaan. Alles is online en telefonisch, dus maakt het niet uit of je in Groningen of Maastricht woont.

Waarom GAPS therapeut geworden:
Ik ben lange tijd chronische vermoeid geweest en zat jaren lang opgesloten in mijn lichaam. Mijn ambities kon ik niet waarmaken en thuis viel er weinig te ondernemen. Voor mijn man was het ook geen feestje en kinderen krijgen was geen reële optie.

Toen ik rond mijn dertigste heel langzaam weer wat meer energie begon te krijgen kwam er een ander probleem aan de oppervlakte. Ik ging weer wat meer ondernemen en daardoor werd heel duidelijk dat ik kenmerken had die lijken op die van ADD. Dit is ADHD maar dan zonder de Hyperactiviteit. Ook door die problemen kon ik niet waarmaken wat ik wilde.

Koken is altijd de positieve rode draad geweest in mijn leven. Later verdiepte ik me in het verband tussen voeding en mentale en lichamelijke gezondheid. Zo kwam ik uiteindelijk het boek van dokter Natascha Campbell-McBride tegen. Voor mij vielen de kwartjes op zijn plek; gezonde darmen zijn de basis voor een gezond lichaam, inclusief je hersenen.

Na een periode van voorbereiding ben ik haar GAPS voedingsadviezen gaan opvolgen. Dat heeft alles veranderd. Soms lijkt het een droom. Mijn lichaam en mijn hoofd kunnen het weer aan. Het is heerlijk om normaal te kunnen functioneren. Na een 3-daagse intensieve cursus ben ik nu bijvoorbeeld normaal moe in plaats van compleet uitgeput. De volgende dag heb ik een opgeruimd hoofd en een uitgerust lichaam en kan ik weer ontspannen aan de slag. Voorheen kon je me opdweilen en had ik minimaal een week nodig om me weer een beetje normaal te voelen.

Ik gun iedereen die ziek is, in hoofd of lichaam, een zo gezond mogelijk leven, waarin je je wensen en ambities kunt waarmaken. Daarom heb ik me omgeschoold en ben ik de praktijk gestart.

Wilbert vertelt wat het GAPS dieet voor hem heeft opgeleverd:
“Ik had prikkelbare darm syndroom. Het was onduidelijk hoe dit kwam en wat eraan te doen was. Ik had een onregelmatige stoelgang en als ik dan naar het toilet moest, moest ik ook meteen. Regelmatig had ik last van krampen en winderigheid. Als ik veel at sloegen mijn darmen juist dicht. Nu is mijn stoelgang normaal. Dat is heel relaxed. Geen krampen meer, geen buikpijn, geen run meer naar het toilet. Ik kan zelfs weer pinda’s eten!”