Boodschappen

GROENTEN FRUIT / NOTEN ALGEMEEN VLEES EN GEVOGELTE
  • Artisjokken (Franse)
  • Asperges
  • Avocado
  • Gedroogde
  • Witte bonen
  • Snijbonen
  • Lima bonen
  • Bieten
  • Krootjes
  • Broccoli
  • Spruitjes
  • Kool (groene of rode)
  • Bloemkool
  • Wortels
  • Knolselderij
  • Selderij
  • Chili pepers
  • Paksoi
  • Komkommer
  • Aubergine
  • Knoflook
  • Gember
  • Boerenkool
  • Sla
  • Lima bonen (gedroogd en vers)
  • Paddestoelen (champignons)
  • Olijven (zonder suiker of andere verboden additieven)
  • Uien
  • Erwten (verse groene, gedroogde of split)
  • Pepers (alle kleuren)
  • Pompoen,
  • Butternut
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Koolraap(paars en wit)
  • Waterkers
  • Courgette
  • abrikozen (vers of gedroogd)
  • appels / banaan (rijp, met bruine stippen)
  • bessen (alle soorten)
  • kappertjes
  • kersen
  • kokosnoot(vers inclusief de melk)
  • roomappels (?)
  • dadels (vers en gedroogd, geen toevoegingen)
  • grapefruit
  • druiven
  • kiwi fruit
  • kumquats
  • citroen
  • limoen
  • mango
  • meloen
  • nectarine
  • sinaasappel
  • papaja
  • perzik
  • peer
  • ananas (vers)
  • rabarber
  • satsuma (citrus fruit)
  • mandarijnugly (citrus fruit)
  • amandel pasta (geen toevoegingen)
  • amandelmeel
  • amandel olie
  • appelazijn
  • avocado olie
  • vis in blik (alleen in olie of water)
  • kokosnoot (vers of gedroogd)
  • kokosolie
  • bitterzout
  • eieren
  • Himalaya/Keltisch zout
  • honing (rauw)
  • notenmeel (amandel of cashew)
  • olijfolie (koud geperst, biologisch, extra vergine)
  • pindakaas (geen toevoegingen)
  • peper (zwart, wit, rood)
  • peper korrelstafelzuur (zonder suiker en andere niet toegestane ingrediënten)
  • pruimen (gedroogd, zonder toevoegingen en in hun eigen sap)
  • rozijnen (gedroogd zonder toevoegingen of olie)
  • tomatenpuree (puur, zonder toevoegingen behalve zout)
  • azijn (wit)
  • lam
  • lamspoot (2-2,5 kilo)
  • lamsgehakt/worstjes
  • varken
  • schouder (2-2,5 kilo met inkepingen in de huid)
  • varkensgehakt/worstjes
  • eend
  • hele-, poten
  • kip
  • hele kip
  • kippegehakt
  • kippeborst
  • rundvlees
  • kalkoen
  • geit
  • geitenpoot
  • geiten bovenkant
  • orgaanvlees
  • niertjes
  • bouillon/soep botten
  • merg, botten in helften
  • gehakt
  • botten van de gewrichten
  • botten van de ruggegraat
  • botten van lam’s nek
  • fazant/duif/kwartel

Worstjes: zorg ervoor dat worstjes geen bloem of smaakversterker MSG
(mono- sodium-glutamaat) bevatten. Worstjes dienen gemaakt te zijn van puur
vlees. Het kan zijn dat je de slager van amandelmeel of pompoenmeel moet
voorzien om de worstjes te binden. Andere smakelijke ingrediënten om eraan
toe te voegen zijn zout, peper, knoflook, ui en verse biologische kruiden.
Knoflook en zout zijn natuurlijke bewaarmiddelen. Het is ook goed om lever
aan je worstjes toe te voegen. Vraag de slager om extra vet aan de worstjes
toe te voegen. Eet zoveel mogelijk vet om de vertering en opname te ondersteunen.
Vlees kan vers zijn of bevroren. Vermijd vacuum verpakt vlees. Biologisch
vlees moet binnen 24 uur worden gegeten of zo snel mogelijk worden ingevroren.

NOTEN SCHOONMAAK EN HYGIËNE
Alle soorten zelf gekraakt,
niet geroosterd, gezouten of met een laagje eromheen

  • Cashew noten (alleen vers of rauw)
  • Kastanjes
  • Hazelnoten
  • Pinda’s (alleen vers of in de schil geroosterd)
  • Pecannoten
  • Walnoten
  • Pijnboompitten
  • Afwasmiddel (biologisch afbreekbaar)
  • Allesreiniger
  • Azijn
  • Citroenolie
  • Olijfolie
  • Soda
  • Waspoeder (biologisch afbreekbaar)
KRUIDEN ZUIVEL DRANKEN
Vers of zelfgemaakt/gedroogd:

  • Cayenne peper
  • Citroenzuur
  • Dille (vers of gedroogd)
  • Kaneel
  • Koriander (vers of gedroogd)
  • Nootmuskaat
  • Oregano
  • Peterselie
  • Asiago kaas
  • Biologische boter
  • Camembert
  • Cheddar
  • Cottage cheese (un-creamed-dry-curd: in Nederland niet
    verkrijgbaar en niet vergelijkbaar met de hüttenkäse van Danone)
  • Edammer kaas
  • Havarti kaas
  • Limburger kaas
  • Monterey kaas
  • Parmesaanse kaas
  • Port Salut
  • Roquefort
  • Romano
  • Stilton
  • Yoghurt (zelfgemaakt, 24 uur gefermenteerd)
  • Zwitserse kaas
  • Amandelmelk
  • Alcohol – Scotch Whiskey (incidenteel)
  • Koffie: slappe, gezette koffie. Geen instant
  • Sappen: versgeperst van fruit en groenten.
  • Thee: kruidenthee, of slappe zwarte thee. Geen instant
  • Tomatensap: puur en zonder toevoegingen
  • Wodka (incidenteel)
  • Wijn: droog, wit of rood
ZADEN
  • Lijnzaad
  • Mosterdzaad
  • Sesamzaad
  • Zonnebloempitten
VIS
  • Verse vis
  • Bij voorkeur vette vis als makreel, anchovis, zalm, sardines,
    verse tonijn, zwarte kabeljauw
  • Schelpdieren